Mandalatekenen en kleuren op zwart papier

De cursus is onbeperkt toegankelijk. Je kunt op elk moment starten, mag komen en gaan wanneer jij wil en je tekent in je eigen tempo! Alle leeftijden en beginners tot en met gevorderden zijn van harte welkom om mee te doen.

Teken je stralende licht (in het donker)

Een techniek die tot nu toe nog veel geheimen kent is mandalatekenen op zwart papier.
Er heerst in mandalaland een vooroordeel dat het moeilijker is dan tekenen op wit papier.
Is het anders op zwart? Zeker!
Hoe gaaf is het om je creativiteit uit te breiden naar een andere kleur papier?
In deze cursus leer je in zes heel uitgebreide online lessen met veel duidelijke video's de trucs van het kleuren mengen, licht en schaduw effect op zwart papier en hoe je andere materialen gebruikt naast je geliefde kleurpotlood. Je leert zelfs je eigen kleurpotlood opnieuw kennen!

De cursus is onbeperkt toegankelijk. Je kunt op elk moment starten, mag komen en gaan wanneer jij wil en je tekent in je eigen tempo! Alle leeftijden en beginners tot en met gevorderden zijn van harte welkom om mee te doen.Dit is wat anderen zeggen over deze cursus

Meer recensies kun je vinden op Google Reviews of zelf navragen op de Facebookpagina van de Mandala Academie.

Anita de Rooij


Wat was het een fijne cursus, goed opgebouwd. En heel veel goede informatie. Ik heb een hoop geleerd. Ik heb elke les genoten. Dank je wel hiervoor. 

Ik ga verder met mijn andere cursussen. Wat heb ik al een hoop geleerd van je en wat geeft het me rust maar ook uitdaging."


Yvonne Stienen

" Wat geniet ik toch van de cursus. Ik had niet verwacht dat ik het tekenen op zwart zo fijn zou vinden.  Het werkt voor mij echt therapeutisch. Rustgevend.  Dank je Kim.  Ik ga er zeker mee verder."


Bodhi Rijkeboer


"Toen de mail kwam met het voorstel om op zwart papier te gaan tekenen, was ik eerst niet zo enthousiast. Ik ben niet zo van zwart, maar vond het een uitdaging om het toch te gaan proberen. Ik heb met zeer veel plezier de hele cursus gedaan!

Met wit houtskool, na de meditatie, kwam er van alles naar boven : ik weet niet hoe dat moet , is niet mooi , enz. Behoorlijke faalangst.
Maar daarna ging het beter. Ik ontdekte dat het fijn is om gewoon te genieten van de kleuren.

De uitleg is heel fijn. Daar leer ik super veel van, want ik heb soms moeite om figuurtjes te bedenken. Heel plezierig dat Kim duidelijk laat zien hoe je het kunt doen. Ik merk dat ik nog wat netter kan werken, maar al doende wordt het beter. Ik vind het heerlijk om te doen. Zeker nu op het zwarte papier, waar de kleuren zo mooi uitkomen. KUNSTWERKEN!!
Ik ga de komende weken zeker hiermee verder. Nogmaals SUPER BEDANKT."


In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod

1

De  basis

Je leert je eigen kleurpotloden kennen op zwart papier. Ook show ik je de kleurkaarten die ik gemaakt heb van alle gangbare merken zodat jij niet hoeft te experimenteren en zoeken als je het liever van mij ziet. Dikke tips en verrassende uitkomsten!

Hoe kun je gummen of werken met de vage lijnen van een grid? Hoe voorkom je een grijze waas en hoe meng je kleuren het best zodat ze niet dof zijn maar juist sprankelen op het zwarte papier? Ik onthul de geheimen zodat je de hobby van mandalatekenen uit kunt breiden naar andere kleuren papier dan alleen wit. 

2

Andere materialen

Ook introduceer ik andere materialen dan kleurpotlood die geweldig werken op zwart papier en die je samen met je kleurpotloden kunt gebruiken voor dat toffe effect van het licht tekenen in het donker. Denk aan pastelpotloden, posca, goudpen en gelpennen. Inclusief uitgebreid door mij geteste materialen in een lijst en gedetailleerde video-uitleg. Je creatieve mandalakennis wordt ongetwijfeld verdubbeld met deze cursus!

3

Onderwerpen

Ben je dol op gemstones? In deze cursus leer je ze stralend op zwart papier te tekenen! Licht tekenen in je mandala is heel verrassend. Maar ook schaduwen en diepte aanbrengen op zwart papier krijg je met deze cursus onder de knie. Ik leer je een kleurrijke achtergrond maken en daarop stralende mandala's tekenen. Alles krijg je te zien in zeven lessen met duidelijke en uitgebreide video's opgenomen door Kim zoals je van de mandala academie gewend bent.

7 lessen en tientallen duidelijke video's. 

Je hebt na aankoop onbeperkt toegang!Over Kim

Ik ben Kim Vermeer, oprichtster van de Mandala Academie. Ik werk graag met jou samen om je creativiteit wakker te schudden. Om ontspanning en tijd voor jezelf te creëren in je drukke dag.

Mensen met de overtuiging dat ze niet creatief zijn het tegendeel bewijzen, vind ik het leukste wat er is. De positieve verbazing bij het zien van de eerste zelfgetekende mandala is onbetaalbaar. Ik sta dan ook te popelen om jou te laten zien dat je wél creativiteit in je hebt!

Dit is wat anderen zeggen over Kim en haar manier van lesgeven

Meer recensies kun je vinden op Google Reviews of zelf navragen op de Facebookpagina van de Mandala Academie.

Caroline Adriaans


"Door jou ben ik in de wereld van het mandalatekenen terecht gekomen.

Uiteindelijk heeft het geresoneerd dat ik mijn baan heb opgezegd, wat cursussen thuis ben geven en een opleiding van 4 jaar als kunstzinnig creatief coach aan het volgen ben.

Dus dat het een grote invloed op mijn leven heeft gehad, is het zeker.

Het heeft mijn leven in positieve zin erg beïnvloed. Het milder naar mezelf kijken, zelfvertrouwen en het bewuster leven zijn daar voorbeelden van.

Maar ook nieuwe mensen ontmoeten, andere inzichten , en vooral het creatief bezig zijn heeft bij mij een luikje geopend die niet meer te stoppen is.

Je duidelijke uitleg, via de filmpjes vind ik erg fijn."


Sonja Jacobi

"Kim is een super lieve en geweldige inspirator om je te leren mandala’s te gaan tekenen. Ze heeft een prachtig opgezette cursus in duidelijke heldere stappen en met haar prachtige stem leidt ze je de waarlijk, wonderlijke wereld van de mandala in."


Huibie Nijdam


"Ik heb Kim ontdekt via you-tube, en ben ondertussen een beetje verslaafd geraakt aan haar rustige maar duidelijk uitgelegde lessen.

Ze geeft me veel inspiratie en ook de verschillende vormen die van één ontwerp gemaakt worden door de cursisten vind ik erg fascinerend. De één nog mooier dan de andere. Dat geeft me wel een boost om zelf ook mijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Ik zit nog volop in de beginfase, maar heb wel ontdekt dat ik vooral ‘de ontwerpen maken’ op het moment 

erg leuk vind. Ik moet er elke dag even mee bezig zijn en ik heb geleerd dat ik niet meteen alles af hoef te maken, rustig kijken, soms opzij leggen en dan ineens weet ik het! Dus ik krijg wat meer vertrouwen in mezelf.

Ik heb nu ook met mijn zus en een vriendin een middagje gepland  (willen dit elke maand doen)  om samen gezellig mandala’s te oefenen/maken.

Ik wil ook nog de cursus Keltisch tekenen gaan doen.  Lijkt me ook erg interessant.

Je kunt hier oneindig mee doorgaan het verveelt nooit. Dat vind ik zo fijn aan mandala tekenen."


7 lessen en tientallen duidelijke video's. 

Je hebt na aankoop onbeperkt toegang!

Mandala Academie

   |  Privacy policy   |      |   Contact