Het Keltisch jaarwiel als mandalatekencursus

Het Keltisch jaarwiel heeft een heel eigen ritme. In hetzelfde natuurlijke ritme kijk je met deze online mandalatekencursus aan de hand van de acht Keltische jaarfeesten op een creatieve manier naar je eigen leven en levensvragen. 


Door middel van mandalatekenen, geleidemeditaties en schrijfoefeningen met reflecterende vragen, word je je bewust van je leven op dit moment en breng je je levenswiel in beweging. 


In negen lessen heb je een jaar rond ongeveer elke 6-7 weken een nieuwe les tot je beschikking. De planning voor de lessen van 2023 en 2024 is als volgt.


Op deze data zijn de feesten die in 2023 open gegaan als les:

Les 1: Het Keltisch jaarwiel, de basis - feest op 20 maart
Les 2: Ostara, lenteviering: feest op 21 maart
Les 3: Beltane: feest op 01 mei
Les 4: Litha, Midzomer, zomerzonnewende: feest op 21 juni
Les 5: Lughnasadh: feest op 1 augustus

Daarna kwam ik door een ongeluk in de revalidatie dus deze lessen volgen absoluut in 2024:

Op deze data gaan de lessen in deze nieuwe online cursus open:
Les 6: Mabon, Herfstviering: rond 22 september 2024
Les 7: Samhain: rond 31 oktober 2024
Les 8: Yule, Winterzonnewende: rond 22 december 2024
Les 9: Imbolc: rond 1 februari 2025


De lessen staan dus niet direct allemaal open. De lessen waarvan de release datum al achter de rug is op het moment dat je hem koopt zijn wel al direct te bekijken. 


Het Keltisch jaarwiel tekenen, visualiseren en schrijven laat je steeds terugkerende patronen in je leven ontdekken, zodat je waar je wenst verandering in jezelf kunt aanbrengen op een heel toegankelijke, creatieve en inspirerende manier. Ik ben heerlijk aan het tekenen en werktekeningen voor je aan het uitwerken voor de cursus Keltisch Jaarwiel die op 21 maart is gestart. 


In de eerste les zit tot nu toe:

Een Keltisch jaarwiel tekenen op twee manieren. 

Deze vul je gedurende het jaar met elk jaarfeest een vakje in.

Twee versies om een vierkante Keltisch gevlochten rand er omheen te maken. Eentje voor beginners en een versie voor als je al bekend bent met Keltische randen vlechten.


Ook zie je in de video een eerste opzet van een Ostara mandala staan die in ontwikkeling is voor het feest op 21 maart. 

Er komt ook een tweede met een Keltisch Kruis waarvan je ook al een stukje kunt zien. 


Dit is alleen nog maar het tekengedeelte. Er komen ook meditaties in en journaling vragen voor inzicht in je eigen leven en patronen. Kortom, het hele complete plaatje als je werkt met Kim. Je kunt er voor kiezen om het creatieve stuk en/of het praktisch spirituele stuk mee te pakken. Je hebt toegang tot alles. Wat je eruit haalt kun je helemaal voor jezelf bepalen. 

Ben je net zo enthousiast als ik? Schrijf je dan nu in. 
Wil je nog iets meer weten voor je deelneemt? Mail me je vraag gerust naar kim@mandala-academie.nl


Deze cursus is een jaar rond tekenplezier en op een creatieve manier inzicht in jezelf en je leven krijgen.


Over Kim

Ik ben Kim Vermeer, oprichtster van de Mandala Academie. Ik werk graag met jou samen om je creativiteit wakker te schudden. Om ontspanning en tijd voor jezelf te creëren in je drukke dag.

Mensen met de overtuiging dat ze niet creatief zijn het tegendeel bewijzen, vind ik het leukste wat er is. De positieve verbazing bij het zien van de eerste zelfgetekende mandala is onbetaalbaar. Ik sta dan ook te popelen om jou te laten zien dat je wél creativiteit in je hebt!

Dit is wat anderen zeggen over Kim en haar manier van lesgeven

Meer recensies kun je vinden op Google Reviews of zelf navragen op de Facebookpagina van de Mandala Academie.

Caroline Adriaans


"Door jou ben ik in de wereld van het mandalatekenen terecht gekomen.

Uiteindelijk heeft het geresoneerd dat ik mijn baan heb opgezegd, wat cursussen thuis ben geven en een opleiding van 4 jaar als kunstzinnig creatief coach aan het volgen ben.

Dus dat het een grote invloed op mijn leven heeft gehad, is het zeker.

Het heeft mijn leven in positieve zin erg beïnvloed. Het milder naar mezelf kijken, zelfvertrouwen en het bewuster leven zijn daar voorbeelden van.

Maar ook nieuwe mensen ontmoeten, andere inzichten , en vooral het creatief bezig zijn heeft bij mij een luikje geopend die niet meer te stoppen is.

Je duidelijke uitleg, via de filmpjes vind ik erg fijn."


Sonja Jacobi

"Kim is een super lieve en geweldige inspirator om je te leren mandala’s te gaan tekenen. Ze heeft een prachtig opgezette cursus in duidelijke heldere stappen en met haar prachtige stem leidt ze je de waarlijk, wonderlijke wereld van de mandala in."


Huibie Nijdam


"Ik heb Kim ontdekt via you-tube, en ben ondertussen een beetje verslaafd geraakt aan haar rustige maar duidelijk uitgelegde lessen.

Ze geeft me veel inspiratie en ook de verschillende vormen die van één ontwerp gemaakt worden door de cursisten vind ik erg fascinerend. De één nog mooier dan de andere. Dat geeft me wel een boost om zelf ook mijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Ik zit nog volop in de beginfase, maar heb wel ontdekt dat ik vooral ‘de ontwerpen maken’ op het moment 

erg leuk vind. Ik moet er elke dag even mee bezig zijn en ik heb geleerd dat ik niet meteen alles af hoef te maken, rustig kijken, soms opzij leggen en dan ineens weet ik het! Dus ik krijg wat meer vertrouwen in mezelf.

Ik heb nu ook met mijn zus en een vriendin een middagje gepland  (willen dit elke maand doen)  om samen gezellig mandala’s te oefenen/maken.

Ik wil ook nog de cursus Keltisch tekenen gaan doen.  Lijkt me ook erg interessant.

Je kunt hier oneindig mee doorgaan het verveelt nooit. Dat vind ik zo fijn aan mandala tekenen."


9 lessen en tientallen duidelijke video's. 

Je hebt na aankoop onbeperkt toegang!

Mandala Academie

   |  Privacy policy   |      |   Contact